11 Okt 2020 – Fotograf Tine Andersen

10 nemme tricks til at se fantastisk ud på billeder !

👉👉👉 Ønsker du at fremhæve dine gode sider – og skjule de mindre flatterende ? Mindre justeringer kan gøre en kæmpe forskel !

Hermed mine 10 bedste tips til hvad du selv kan gøre når du bliver fotograferet. Brug dem der virker for dig ! Og husk at hav det sjovt så skal du nok få nogle dejlige billeder !

1) Slap af og hav det sjovt … det er det aller vigtigste tip !  Så bare giv den gas … de bedste billeder fås ofte lige efter en godt grin wink  Jeg tager altid 100-200 billeder i løbet af en fotosession også selvom vi kun skal bruge 10 – og husk ingen andre end os to får de andre billeder at se smile

2) Fødderne Sæt fødderne i en vinkel til kameraet. Undgå at de bliver fotograferet “ligepå” hvad enten du sidder ned eller står op, da de på billedet kan komme til at se “amputerede” ud. 

3) Benene Læg vægten på det ene af benene. Hvis det er det ben som er tættest til kameraet fremhæver du numsen/hofterne og hvis det er på det bagerste, får du numsen/hofterne til at virke mindre. Der gælder jo  at jo tættere på kameraet des større ser det ud på billedet … Bøj det andet ben let.

4) Kroppen Ret ryggen. Bring skuldrene tilbage og ned – og slap af i dem. Undgå at stå med front mod kameraet, da du vil fremstår større end du erRoter i stedet overkroppen så fremstår du mere feminin og imødekommende. For mænd gælder det samme – dog kan det i nogle tilfælde være hensigtsmæssigt at stå med front til. Det afhænger lidt af hvilket udtryk du ønsker og din statur.

5) Armene Undgå at (over)armene hviler opad overkroppen. De kommer hurtigt til at til at blive fladet lidt ud og dermed til at virke større (gælder selvfølgelig ikke for mænd :-)) . Det kan også få kroppen til at se større ud fordi de “smelter sammen” med kroppen på billedet. Løft i stedet armene lidt, hold albuerne ud for kroppen så der kommer et lille hul mellem din albue og talje.  Albuen kan også trækkes lidt tilbage. Det vil også gøre at armen ser mindre ud. Der gælder nemlig at jo tættere på kameraet des større ser det ud (det trick kender mange lystfiskere wink)

6) Hænderne Det kan nogle gange være svært at finde ud af hvad man skal gøre med hænderne. Lav noget med dem eks. fold armene og læg den ene hånd i albuen og den anden på underarmen af den anden arm (se profilbilledet til højre).  Sæt hænderne på hofterne eller lad som om du knapper en knap, retter på kraven el. lign. Undgå at hånden fotograferes “ligepå” da den kommer til at virke stor og tager fokus.

7) Ansigtet Skub hagen (eller ørerne) en smule frem så bliver din kæbelinjen mere tydelig, hvilket er meget flatterende for de fleste. 😉 Det er ofte også pænest hvis panden og hagen er lige over hinanden. Hvis hagen er længere fremme, kan man risikere at se arrogant ud og hvis panden er mest fremme, så kommer dobbelthagerne … på nogle af os wink

8) Håret Hvis du har langt hår, er det vigtigt, at der er “styr på lokkerne” – så man kan se dit ansigt og så dit smukke hår tager sig bedst muligt ud. Undgå at håret hviler på skuldrene – håret skal enten være foran på begge, bagved på begge eller foran på den ene skulder og bagved på den anden skulder. Sæt evt. håret op.

9) Øjnene Det er meget vigtigt at du er “på” i øjnene. Tænk på en stemning/situation som passer på det udtryk du ønsker på billederne. Hvis du ikke er fokuseret, risikerer du “gone for lunch” billeder – uden liv og personlighed. Husk også at hvis du ser i anden retning end dit ansigt vender, så pas på at pupillen ikke “forsvinder” og der dermed kommer for meget af det hvide frem. Øjnene risikerer at se “uhyggelige” ud.

10) Følg fotografens instruktioner. Vi ved ofte hvad der fungerer på det endelige billede. Og meget vigtigst ! … sig til hvis noget føles akavet eller bare ikke er dig. Hvis du ikke er tilpas så ses det på billedet i dine øjne, ansigtsudtryk eller kropssprog ! 

Du kan se mere om posering her

For kvinderne: Link

For mændene: Link

Rigtig meget held og lykke med det ❤️ 

 

 

Profilbillede af Lise Wedel

Share This